Updated NPP_GRANULE_ID_BASETIME value?

Issues related to runtime execution of algorithms in ADL

Updated NPP_GRANULE_ID_BASETIME value?

Postby gfireman » Mon Nov 07, 2011 8:55 am

ADL 3.1 envSetup.* includes a value for NPP_GRANULE_ID_BASETIME:

Code: Select all
# The value of this variable affects the granule ID utility.  It is set
# correctly for data that ships with ADL and prelaunch proxy data.  If real
# NPP data is processed by ADL, this variable will need to be updated.  That
# value will not be known until NPP launch.  An updated value will be posted
# on the ADL User's forum (https://forums.ssec.wisc.edu/index.php) after
# launch.
export NPP_GRANULE_ID_BASETIME=1300968033000000


When will the new value be known?
Ms Gwyn Fireman
Ocean PEATE, NASA/GSFC
gfireman
 
Posts: 14
Joined: Thu May 05, 2011 9:53 am
Location: Greenbelt, MD

Re: Updated NPP_GRANULE_ID_BASETIME value?

Postby kbisanz » Tue Nov 08, 2011 12:29 pm

I've been told the correct operational value for $NPP_GRANULE_ID_BASETIME is 1698019234000000. You should be able to update that value and resource the environment script and be good to go. We haven't had a chance to test that with ADL yet, but it *should* work.

Note that you only want to use the new value if you're using real data from NPP. If you're using the data shipped with ADL, the value needs to stay as shipped.
Kevin Bisanz
Raytheon Company
kbisanz
 
Posts: 280
Joined: Wed Jan 05, 2011 7:02 pm
Location: Omaha NE

Re: Updated NPP_GRANULE_ID_BASETIME value?

Postby markgreenman » Wed Jan 18, 2012 10:41 am

I've been told the correct operational value for $NPP_GRANULE_ID_BASETIME is 1698019234000000. You should be able to update that value and resource the environment script and be good to go. We haven't had a chance to test that with ADL yet, but it *should* work.


Has the above been confirmed by anyone?

thanks.
Mark Greenman Computer Scientist IV
Space Dynamics Laboratory mark.greenman@sdl.usu.edu
1695 N Research Park Way 435.713.3336 T,W,F (SDL Office)
North Logan, UT 84341
markgreenman
 
Posts: 9
Joined: Wed Jan 19, 2011 2:41 pm

Re: Updated NPP_GRANULE_ID_BASETIME value?

Postby kbisanz » Thu Jan 19, 2012 10:24 pm

That value is correct. Myself and others have successfully ran using NPP data with that value.

If you want to run with the proxy data that shipped as part of ADL (the staged data), you need to use the old value.

Basically:
Prestaged data: Use 1300968033000000
NPP data: Use 1698019234000000
Kevin Bisanz
Raytheon Company
kbisanz
 
Posts: 280
Joined: Wed Jan 05, 2011 7:02 pm
Location: Omaha NE

Re: Updated NPP_GRANULE_ID_BASETIME value?

Postby markgreenman » Thu Feb 09, 2012 10:45 am

Is the value for the NPP_GRANULE_ID_BASETIME environment variable compiled into the code, or merely referenced at run-time? If the former, could it be modified to be just referenced at run time?
Mark Greenman Computer Scientist IV
Space Dynamics Laboratory mark.greenman@sdl.usu.edu
1695 N Research Park Way 435.713.3336 T,W,F (SDL Office)
North Logan, UT 84341
markgreenman
 
Posts: 9
Joined: Wed Jan 19, 2011 2:41 pm

Re: Updated NPP_GRANULE_ID_BASETIME value?

Postby houchin » Thu Feb 09, 2012 10:53 am

It is referenced at runtime.
Scott Houchin, Senior Engineering Specialist, The Aerospace Corporation
15049 Conference Center Dr CH3/310, Chantilly, VA 20151; 571-307-3914; scott.houchin@aero.org
houchin
 
Posts: 128
Joined: Mon Jan 10, 2011 6:20 am


Return to Runtime

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest